КНСБ в Ловеч се срещна с кандидат-кметове

Регионалният съвет на КНСБ в Ловеч проведе днес среща с кандидати за кмет на общината – Валентина Недялкова, издигната от ГЕРБ-СДС и Искрен Арабаджиев, номиниран от Продължаваме промяната-Демократична България.

В дискусията участваха вицепрезидентът на конфедерацията Тодор Капитанов, експертът в регионалната структура Цветослава Атанасова, председатели на синдикални организации от областта. Покана за участие в нея бе отправена до всички номинирани за кмет в общината.

Правим тези срещи във всички градове на страната, за да обсъдим въпросите, които ни вълнуват най-вече в социалната сфера и относно дейността на кметовете във връзка със съвместната ни работа – колективното трудово договаряне, тристранните съвети за сътрудничество, заплащанията в дейностите с делегирани бюджети, условията на труд, обясни Тодор Капитанов.

С двамата кандидати за кмет бяха обсъдени привличането на кадри в здравеопазването, управлението на общинската собственост, инфраструктурата.

Пред синдикалните председатели той коментира исканията на КНСБ по бюджет 2024 г., последните данни за Заплатата за издръжка, промените в Наказателния кодекс, свързани с престъпленията против правото на работниците и служителите да се сдружават, изискванията на Директивата за адекватните минимални работни заплати и насърчаване на колективното договаряне, за чието бързо транспониране конфедерацията настоява.