КНСБ в Монтана проведе дискусия с кандидат-кметове

Регионалният съвет на КНСБ в Монтана проведе на 25 октомври предизборна дискусия с кандидат-кметове и общински съветници на общината.

На срещата присъстваха Камелия Трифонова, издигната за кмет от „БСП за България“; Сибил Бойчев, кадидат за общински съветник и представител на „Продължаваме промяната – Демократична България“; Светослав Илиев – кандидат за кмет от „Левицата“, както и Александър Герасимов, представител на дългогодишния и настоящ кмет на Монтана Златко Живков, подкрепен от Местна коалиция “СДС/ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС/”.

В предизборната среща от страна на КНСБ взеха участие Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, Мария Лазарова, областен координатор на КНСБ за Монтана, както и синдикалисти от различни отрасли и сектори в общината.

Кандидатите представиха своите визии за управление на общината през мандат 2023 – 2027 г. и поставиха проблемите и предизвикателствата, които следва да бъдат преодоляни.

Синдикалните членове поставиха своите общественозначими въпроси, касаещи демографските проблеми и миграцията, образователната система и образователни потребности, социлната сфера и социално подпомагане, трудовата заетост, заплащането на труда, инвестициите и по-скоро липсата на такива, инфраструктурата и много други.