Федерация “Култура” с призив: Да защитим заедно високото качество на нашия труд!

Колеги, 1 ноември, Денят на будителите е наш празник.

Всеки от нас носи пламъка на вярата, грижата за наследството, отговорността за бъдещето. Всичко, което вършим, трябва да е на най-високо ниво и музейните колекции, и изложбите, и книгите, и спектаклите, и концертите. Това е както наша грижа и отговорност, така и грижа и отговорност на всяко управление.

На 1 ноември ще настояваме за повече средства за култура, за по-добро заплащане на работещите, за повече финансиране за проектите, за да можем да защитаваме високото качество в културата. Сдружили сме се, за да постигаме целите си.

Федерация “Култура” към КНСБ Ви призовава заедно да предприемем символични действия и в Деня на будителите да предизвикаме вниманието на обществеността и управляващите към културните институции. Културните институции остават неизменно на мястото си на пазители на ценностите и изискват подобаващото внимание и отношение.

„Ден на будителите, ден на култура, ден на протест! в музея в Елхово/в Националната галерия/ Националния исторически музей/ Националната библиотека/ във Филхармонията“ е изречението, с което да се включим в протеста, обявен за този ден.

Пишете името на вашата институция, маркирайте се с протест, снимайте се със слогана и дайте гласност. Разпространете!

Ние няма да се откажем от културата, не се отказвайте и Вие, господа управляващи!

 

Борис Начев – председател на НСФ “Култура”
Мариела Маламатенова – стачен комитет на КНСБ