КНСБ в Габрово на първа среща с кмета Таня Христова за новия мандат

Днес в Община Габрово се състоя среща на представители на Регионалния съвет на КНСБ в Габрово с кмета Таня Христова. Да я поздравят с победата на местните избори бяха областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова, областният координатор на СБУ Ренета Колева и секретарят на ТКС на ФСЗ Мариела Йорданова. Росица Йонкова пожела успех през четвъртия мандат на кмета Христова и ползотворно партньорство чрез добър социален диалог и колективно договаряне.

На срещата бяха обсъдени договорените в предизборното споразумение за сътрудничество ангажименти за развитие на тристранното сътрудничество на общинско ниво, исканията за допълнително материално стимулиране в края на годината на детско и училищно здравеопазване и недостатъчните средства предвидени в проекта на Бюджет 2024 за увеличение на заплатите в държавно делегираните дейности, което ще породи напрежение сред работниците и служителите.

Таня Христова подчерта важността на подкрепата на КНСБ по време на предизборната кампания и увери присъстващите, че е в готовност за диалог по всички поставени от синдикалистите въпроси, като се ангажира в началото на следващата година да се учредят Общински съвет за тристранно сътрудничество и Общински съвет за тристранно сътрудничество за образованието.