КНСБ подкрепя синдикалните действия в Чехия срещу строгите правителствени икономии

КНСБ изпрати писмо в подкрепа на синдикалните организации в Чехия, които призоваха днес към масови стачни действия в знак на протест срещу новата правителствена програма за строги икономии, довела до масово затваряне на детски градини и училища в страната. Публикуваме текста на писмото: 

С това писмо искаме да ви изразим нашата пълна подкрепа и солидарност с Вашата непрекъсната борба срещу програмата за строги икономии, наложена от чешкото правителство. Впечатлени сме от Вашата решителност и единство в защита на правата и особено във времена на масово затваряне на детски градини и училища в страната.

Вашите единни действия са вдъхновяващ пример за солидарност и борба за справедливост. Това, което правите, не само ще повлияе на живота на работниците в Чехия, но служи и като светлина и пример за цяла Европа. Вярваме в силата на обединените ви усилия и в това, че никое правителство не може да пренебрегне гласа на трудещите се, когато те са обединени зад справедлива кауза.

Политиката на икономии за сметка на трудещите се е общ проблем в Европа и виждаме Вашия борбен дух като нещо, което пречи на този тенденциозен подход. Вярваме в успеха на вашите усилия, защото когато хората се обединят зад справедлива кауза, те са неоспорима сила.

Бъдете сигурни, че не сте сами в тази борба. Ние заставаме зад Вас и Ви подкрепяме във всяка стъпка от Вашата борба. Нека обединим усилията си и надигнем заедно глас срещу несправедливостта. Вярваме в справедливостта на каузата, която защитавате, и сме сигурни, че Вашата борба ще доведе до положителни промени не само за Вас, но и за всички работници и служители в Европа.