КНСБ участва във връчването на наградите “Работодател на годината 2023”

Вицепрезидентът на КНСБ Даниела Алексиева участва в церемонията по връчването на традиционните награди на Агенция по заетостта „Работодател на годината 2023”.

В категорията “Работодател със значим принос за пазара на труда” за региона на Бургас тя връчи отличието на „Динамо Сливен” АД. Предприятието е един от водещите производители на електронни и електрически части, както и устройства за автомобили и ключов работодател за община Сливен. Осигурява работа през годината на 37 безработни лица, като 12 от тях са от уязвимите групи на пазара на труда.

На 20-ото юбилейно издание на наградите бяха отличени общо 15 работодатели от цялата страна в две категории: „Работодател със значим принос за пазара на труда” и „Активни – успели заедно”.

Наградите бяха връчени и от министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, председателя на Комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Деница Сачева, заместник-министъра на труда и социалната политика Гинка Машова, както и представители на ръководствата на останалите социални партньори на Агенцията – КТ „Подкрепа”, БСК, АИКБ, БТПП, ССИ и КРИБ.

Останалите отличени работодатели бяха „Сина Стил“ ООД, „Метал“ ЕАД, „ВОСС Аутомотив България“, „Екотерра“ ЕООД, МБАЛ „Уни Хоспитал” ООД, „Бадер България” КД, „Кауфланд България” ЕООД, „ЕДЕ 16“ ООД, БУЛГЕД“ ООД, „Вержиния 2008“ ЕООД,   „Грифид холи“ ЕООД,, “СОД – ПЛЕВЕН 2013” ООД, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр. Търговище, Регионалният исторически музей, гр. Пазарджик.