Коледен турнир по мини футбол за учители се проведе в Шумен

Традиционният коледен турнир по мини футбол за учители в Шумен се проведе днес, 16 декември, в спортната зала на СУ ”Й. Е. Български”. Той бе организиран от Регионалния съвет на КНСБ в областта, БРФ “Спорт и здраве”, РК  ”Спорт и здраве – Шумен”, ОС на БФС гр. Шумен и Община Шумен.

Турнирът се проведе под патронажа на областния управител на гр. Шумен проф. Добромир Добрев.

В него участваха повече от 70 учители, разпределени в 6 отбора и разделени чрез жребий на 2 групи по 3 отбора: Група А: ПГСАГ, Шумен; СУ “Ц. Церковски”, Никола Козлево; ПГМЕТТ ”Христо Ботев”, гр. Шумен  и Група Б: СУ ”Сава Доброплодни”, гр.Шумен; ОУ “Н. Й. Вапцаров”, гр. Нови пазар; ПГССХТ, гр. Шумен.

Отборите играха в групите си на принципа всеки срещу всеки и така до финала стигнаха победителите от двете групи, а за трето и четвърто място се състезаваха вторите от групите. В група ”А” отборът на ПГСАГ победи в двете си срещи и зае първото място. На второ с една победа стана отборът от Община Никола Козлево. На трето остана ПГМЕТТ Христо Ботев.

В група “Б” СУ”Сава Доброплодни” зае първото място. На второ остана отборът от Община Нови пазар и на трето ПГССХТ, гр. Шумен. За трето и четвърто място играха отборите на СУ ”Ц. Церковски”, Никола Козлево и ОУ ”Н. Й. Вапцаров”, Нови пазар. Отборът от Община Никола Козлево победи с 2:1  и зае трето място.

На финала се срещнаха ПГСАГ  и СУ ”Сава Доброплодни”, а победител в срещата станаха учителите от ПГСАГ с резултат 4:2.

За отборите бяха осигурени купи и индивидуални награди от организаторите. Купата на ПГСАГ бе връчена от кмета на град Шумен проф. Христо Христов, на заелия второ място наградата бе дадена от проф. Добромир Добрев. Купата на класиралия се на трето място отбор на СУ “Ц. Церковски” бе връчена отново от кмета на Шумен. Купата за феърплей отиде при ПГССХТ, гр.Шумен  и бе връчена от областния координатор на КНСБ Радостин Павлов.

За голмайстор бе определен Петър Петров  от ПГСАГ, за най- добър защитник бе определен Валентин Ангелов от Никола Козлево, награда за най-добър млад учител грабна състезателят от Нови пазар Майс Рафайл, за най добър вратар – Иван Иванов от СУ ”Сава Доброплодни”.  Наградата за отбор с голям потенциал грабна ПГМЕТТ “Христо Ботев”, Шумен. Победителите на турнира получиха  награда специална бутилка вино от адвокат Ивайло Тошев.