КНСБ проведе благотворителен шахматен турнир

КНСБ проведе благотворителен турнир по шах в подкрепа на децата на загинали работници и служители при трудова злополука. Събраните средства ще бъдат дарени за месечните стипендии, които Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов” изплаща на децата до завършване на тяхното средно образование.

Турнирът е по инициатива на основни членове на конфедерацията, с решение на Координационния съвет на КНСБ и под патронажа на президента на КНСБ Пламен Димитров. Организиран бе от КНСБ, основните ѝ членове, регионалните съвети на конфедерацията и Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов”.

В София се проведе в два поредни дни с участие на представители на СЖБ, “Водоснабдител”, Федерация “Лека промишленост”, ФСЗ, ИССИО, НУС, “Бира, храни и напитки”, НФЕБ.

Четиримата финалисти изиграха своите партии днес, 19 декември. Победител в турнира стана Любомир Данов от Синдиката на железничарите в България, на второ място е Петър Мишев от ИССИО, на трето Данаил Димитров от НУС, а на четвърто Мариян Бухов, председател на синдикат “Водоснабдител”.

Турнирът бе подкрепен и от Регионален съвет Ловеч, който събра съмишленици на 19 декември и се проведе под зоркия поглед на съдията Мариян Дочев – майстор на спорта от Шах-мат клуб Ловеч. Партиите се разиграха при спазване на принципа на „строг пиес“ с точно отмерване на времето от 20 минути за партия шах. Участие в кампанията взеха членове от синдикалните организации на КНСБ към НСФ „Култура“, Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации към ГД ИН Ловеч и Синдикат „Бира, храни и напитки“.

Мисията на Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов” да подпомага деца, останали без родителска грижа, може да бъде подкрепена чрез дарение по сметка:
IBAN: BG34UNCR76301010291100
BIC код: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Основание: стипендии на деца
Титуляр: СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.”