Сключен бе 16-ият КТД в Министерството на отбраната

16-ият Колективен трудов договор и деветото Споразумение относно представителните и защитните функции на синдикатите в Министерството на отбраната бяха сключени днес на церемония във ведомството.

Те бяха подписани от министър Тодор Тагарев, Георги Братованов от Федерацията на независимите синдикални организации от българската армия към КНСБ, Тодор Воденов от Национален синдикат „Обрана“ към КТ „Подкрепа“. На събитието присъстваха и вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов и президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Не се допусна намаляване на доходите, каза Братованов. И този път показахме, че можем да устоим очакванията на служителите пред административното ръководство в Министерството на отбраната, посочи Воденов. Увеличението на социалните придобивки ще бъде гарантирано, но с по-малко от 10%.

Министърът на отбраната благодари за ползотворното водене на преговорите със синдикатите. Той награди президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ за заслуги в областта на социалната политика в отбраната. МО връчи на двамата синдикални лидери пушки с калибър 7,62 мм. От името на Пламен Димитров отличието бе получено от Тодор Капитанов.