Синдикатът на железничарите в България навърши 34 години от учредяването си

Честита 34-та годишнина на един от най-големите и силни синдикати на КНСБ!

Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя, от името на Конгресното ръководство на КНСБ и от свое име, по случай 34-та годишнина от учредяването на Синдиката.

Самата история на българската железница е богата на постижения, предизвикателства и трудни моменти, но тя най-вече е богата с хората, които са отдавали най-доброто от себе си за изграждането и израстването на железопътния транспорт. И днес в редиците на синдиката са работници и служители, които с висок професионализъм и отговорност, независимо от трудностите и проблемите, дават своя принос за развитието на железницата като надежден, удобен и екологичен транспорт на пътници и товари.

Не мога да не се върна в годините назад, за да припомня с каква сила, устойчивост и решителност чрез продължителна ефективна стачка, защитихте доходите и работните си места, довеждайки битката до успешен финал. Вие сте се доказвали и се доказвате и днес като автентични защитници на правата и интересите на работещите в този ключов за националната икономка отрасъл.

Позволете ми на този празничен ден да изкажа благодарност на ръководството, на всички членове на СЖБ и не на последно място на безспорния Ви лидер Петър Бунев за  безкористния труд и за верността към синдикалната идея. Бъдете все така единни и сплотени!

На всички Вас и на Вашите близки пожелавам здраве, много поводи за радост, щастие и благополучие!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!     

 

Със синдикален поздрав,

Пламен Димитров

Президент на КНСБ