ФСОГСДП отбеляза 34 години от учредяването си

От името на КНСБ, а също и от свое име, Ви поздравявам по случай навършването на 34 години от учредяването на Федерацията, която обединява в редиците си стотици работници и служители от горското стопанство, дървообработващата, мебелната, целулозно-хартиената промишленост, в отрасловите научни организации и институти, както и в други сродни дейности и производства.

През всички тези години Вие неуморно, единни и сплотени защитавате приоритетните ни цели – достойното заплащане и безопасни условия на труд. Своята борбеност и сила показахте и с участието си, през декември миналата година, в Националния протестен митинг в София, където ваши представители бяха в първите редици. Няколко месеци преди това в протестите пред Народното събрание, организирани от Конфедерацията и Вашата Федерация,  с участието на работници от Регионалните дирекции по горите, държавните горски и ловни стопанство издигнахме исканията  за увеличение на заплатите, считано от 1 август 2023 г. В резултат на това бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на земеделието и храните за увеличение на възнагражденията на персонала, включително в системата на ИАГ.

Тези победи отново показват, че когато сме единни и сплотени, можем да постигаме нашите цели. Тогава и хората ни вярват и се присъединяват към нас. Тук ми се иска да Ви поздравя за учредяването в последните три месеца на новите синдикални организации към Дирекция „Национален парк Централен Балкан“, в Държавно горско стопанство „Добрич“ и в Държавно горско стопанство- Омуртаг.

На днешния празничен ден искам да поздравя ръководството на Федерацията и всички членове като Ви пожелавам здраве, сили и нови бъдещи успехи! Пазете и развивайте все така всеотдайно, зеленото, горско богатство на страната ни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 Със синдикален поздрав,

 

ПЛАМЕН ДИМИТРОВ

ПРЕЗИДЕНТ НА КНСБ