КНСБ в Сливен отбеляза Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки

На 26 април Регионалният съвет на КНСБ в Сливен отбеляза Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки работници и служители с участие в заседание на Областния съвет по условия на труд.

Обсъдени бяха информации за травматизма и професионалните заболявания в Сливенска област и анализ на резултатите от проверките на Дирекция ”Инспекция по труда” – Сливен.

След приключване на заседанието бе отдадена почит на загиналите при трудови злополуки с полагане на цветя пред паметната плоча в град Сливен. Участваха членове на синдикални организации на КНСБ от Сливен, членове на Областния съвет по условия на труд, представители на Областна управа – Сливен, Дирекция „Инспекция по труда“, териториално поделение на НОИ, работодатели и граждани.

От Регионалния съвет на КНСБ с кратко слово към участниците се обърна Тодор Иванов. “Правото на здравословни условия на труд е основно право на работещите. Днес отдаваме почит на работниците, които загубиха живота си на работното място. Нека всички ние да работим за повишаване на квалификацията и подготовката на работниците за безопасна работа, за съхраняване на техния живот и здраве”, каза той.

Международният ден на загиналите при трудови злополуки беше отбелязан и в гр. Твърдица и гр. Шивачево. Работещите в РС на КНСБ – Сливен, близки и приятели на загиналите работници, синдикалисти, общественици положиха цветя и сведоха глави пред паметта им.

Да помним мъртвите! Да пазим живите!