КНСБ участва в среща с ПП ГЕРБ-СДС

КНСБ започна поредицата от традиционни дискусии преди избори с председатели и водачи на листи на парламентарно представените партии. Конфедерацията днес участва в организираната от ПП ГЕРБ-СДС среща със синдикалните и работодателските организации.

Присъстваха главният икономист на КНСБ и директор на ИССИО Любослав Костов, председателите на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов, на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев, на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Валентина Васильонова, на СФС “Металици” Васил Яначков.

Работодателските организации, които въплъщават в себе си огромна част от бизнеса, както и синдикатите, които защитават интересите на работниците, трябва да са наши корективи, но и партньори във взимането на тежките решения, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Традиционно КНСБ запознава партиите, кандидатстващи за следващия парламент, със своята визия за социално-икономическо развитие на страната. Предстоят срещи и с останалите политически сили, на които тя ще бъде представена.