ЕКП: Европейските избори показват необходимостта от справяне с икономическата и социалната несигурност

“Докато чакаме пълните резултати, вече е ясно, че в Европейския парламент все още ще има демократично мнозинство, което означава, че няма нужда или оправдание за задкулисни сделки с която и да е част от крайната десница, която е против работниците. Но тези предварителни резултати също така ясно показват, че работата не може да продължи както обикновено. Европа трябва спешно да реши проблема с икономическата и социалната несигурност, която стои в основата на нарастващия гняв и страх в нашето общество.”

Това каза в коментар на резултатите от европейските избори генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) Естер Линч.

Тя допълва: “Знаем, че хората, които са недоволни от заплащането и условията си на труд и имат малко влияние върху работата си, са по-склонни да бъдат уязвими към крайнодесните послания. Всички демократични сили сега носят отговорност за възстановяване на сигурността и надеждата чрез осигуряване на качествени работни места и по-висок жизнен стандарт, подобряване на обществените услуги и справедлив преход, при който работниците имат реална дума, така че нито един работник или общност да не бъдат изоставени.“