Пламен Димитров пред Нова телевизия: Изборите не отпушиха напрежението в обществото

Изборите не отпушиха напрежението в обществото, а дори напротив. Това каза в предаването „На фокус с Лора Крумова” президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Хората очакват формула, която да доведе до решения. Дали ще има такава – ще видим”, посочи той. Според него правителство ще бъде сформирано, но не се знае дали то ще е стабилно и устойчиво. Натрупаха се проблеми във всички сектори заради политическата нестабилност в последните години, смята Димитров.

Железници, здравеопазване, образование и индустриален сектор. Това са браншовете, в които КНСБ очаква протести. „Новата власт няма да има избор да не се захване с наболелите проблеми”, смята Пламен Димитров.

“Натрупаха се много огромни проблеми във всички сектори за всички тези години. Шест правителства имаше и всяко отлага решения“, обясни президентът на КНСБ.

Според него проблемите се трупат. „Със сигурност това, което мога да кажа, е, че бюджетът през второто полугодие на тази година ще подлежи на актуализация. Аз мисля, че този бюджет – и откъм приходите, и откъм разходите – има редица въпросителни как ще бъде изпълняван, така че той да следва и да осигури необходимите средства“, добави той.

Президентът на КНСБ припомни, че преди да се разпусне, парламентът е гласувал 1 млрд. лева за „Мини Марица-изток“ за четиригодишната програма за подкрепа на мините и по 250 млн. лева за тази година и още толкова за догодина, които ги няма в бюджета. „Там проблемът със заплатите също е доста тревожен за хората“, допълни Димитров.

Цялото интервю може да гледате тук.