130 участници се включиха в Седмите работнически спортни игри на Федерация Лека промишленост

Седмите отраслови работнически спорни игри на Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост (ФНСОЛП) се проведоха  в партньорство с ПОК “Доверие” от 20 до 23 юни в ММЦ гр. Приморско. Участие взеха около 130 работници от предприятия от страната в браншовете от леката промишленост – текстил и облекло, стъкло и керамика, електроника и битово машиностроене.

Във връзка с кампанията на ФНСОЛП за отбелязване на 190 години от създаване на текстилната промишленост в България се проведе и среща и демонстрация от Музея на текстилната индустрия – гр. Сливен, съвместно с Технически университет, гр. София, Колеж – Сливен, които представиха обучителната програма и възможностите за реализация на завършилите технолози и дизайнери. Почетен гост на събитието бе Румяна Сотирова, директор Дирекция “Управление на външни канали за продажби на пенсионни продукти”, която представи пенсионните фондове на  ПОК „Доверие“ за всички работещи.

Участниците се състезаваха в седем спортни дисциплини – дартс, петанк,тенис на маса, теглене на въже, волейбол, народна топка и билярд.

В крайното комплексно класиране на първо място със 71 точки се класира отборът на „Индорама Венчърс Лайфстайл България“, гр. Нова Загора. На второ място бе „Е. Миролио“, гр. Сливен с 62 точки, а на трето и четвърто място се наредиха съответно „Би Ей Глас“, гр. Пловдив с 57 т. и „Би Ей Глас“, гр. София. Връчена беше и традиционната награда на Леката промишленост за синдикални постижения на федерацията на Яни Камборлиев от синдикалния комитет на СО „Е.Миролио“, гр. Сливен.

Наградите връчиха председателят на федерацията Цветелина Милчалиева, зам.-председателят инж. Красимир Иванов и официалният гост на събитието – вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов и Мария Антова, областен координатор в гр. Сливен.

Бяха връчени и плакети за партньорство на работодателите и дарителите, които помогнаха в организацията на събитието и за тези, които подсигуриха участието на своите работници.

Специална награда за активно партньорство с ПОК „Доверие“ бе връчена на „Би Ей Глас България“.

По повод празника на Леката промишленост и 190 години от създаване на текстилната промишленост в България бяха поднесени подаръци на всички състезатели, осигурени от български производители от текстилната промишленост: „Аглика Трейд“,  гр. Твърдица, “Калинел“, гр. Троян – книга –история за възникване на текстилното производство „Музей на Текстилната промишленост в България“, гр. Сливен, рекламни подаръци от „Файърпродъктс Плам“, гр. Костенец и сувенир от „Ново стъкло“, гр. Нови пазар.

В официалната програма по закриването беше организирано представяне на участници от отборите със собствени изпълнения и прояви на индивидуален талант: Божанка Папалезова от „Би Ей Глас България‘, гр.София изпя акапелно две български народни песни; Миа Митева от „Би Ей Глас България”, гр.Пловдив изпълни една детска и една поп песен, Зоя Борисова от „Файърпродъктс Плам“, гр. Костенец представи история от създаването на предприятието и развитието му до днес, Апостол Димитров от „Лемприер УУЛ”, гр. Сливен и Ивелина Димитрова от „Е.Миролио“ , гр.Сливен се представиха с народен танц – Кумско хоро. Всички изпълнители бяха изключително емоционални и допринесоха с допълнителен заряд за мероприятието.

Председателят на федерацията Цветелина Милчалиева закри Седмите работнически спортни игри с думите: „Съединението прави силата“ е вечен принцип, който надхвърля историческите граници. В един свят, в който индивидуализмът често е на преден план, трябва да помним и ползите от сплотеността и принципите на солидарността, за това, че колективните усилия постигат винаги повече от индивидуалните. Днес, когато отбелязваме 190 години от създаването на българската текстилна индустрия ни е необходимо повече от всякога да си припомним важността на партньорството, сплотеността и екипната работа, особено в трудни времена, защото не бива да забравяме, че в българската история много важни моменти и движения са били вдъхновени именно от този принцип!”.

Спортният празник бе закрит от Младежкия център на федерацията с изпълнение на песента Революция Z “Аз искам”.