Честит юбилей на УНСС!

 

Уважаеми проф. Димитров, 

Уважаеми членове на академичното ръководство, 

Уважаеми преподаватели, студенти, служители

 

За мен е удоволствие да Ви честитя от свое име и от името на ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България стогодишния юбилей на Университета за национално и световно стопанство. 

Трябва да се върнем назад във времето на 21 май в далечната 1920 година, за да видим едно знаменателно начало. В сградата на Славянското дружество в София се провежда първото заседание на инициативната комисия за създаване на ново специализирано висше училище. 

Един век впечатляваща история, един век, в който институцията дава покрив и поле за изява на академичния елит на страната. В наши дни Университетът за национално и световно стопанство е безспорно най-старият и най-престижният бизнес университет не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа. 

Вие събирате цвета на българската младеж, възпитавате и образовате бъдещите управници на страната ни, много успешно съчетавате дългогодишните традиции с предизвикателствата на съвремието. 

Пожелавам Ви още много години напред, в които да творите история, да давате заряд на академичната общност и да носите духа на просветлението!

Честит празник и бъдете здрави!

                                                   

Пламен Димитров, 

Президент на КНСБ