Ана Белева: ФНСДУО ежегодно настоява за минимум 20% увеличение на средствата за персонал

Ана Белева е главен секретар на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО).  – Тази година приемането на държавния бюджет се забави безпрецедентно. Тепърва се очакват параметрите му да... Вижте повече »

Тодор Капитанов: Защитаваме и популяризираме правото на достъп до юридическа информация на достъпен език

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов представи подробности за стартиралото през март национално проучване за нарушения на трудовите права в България. За тази цел конфедерацията изгради онлайн платформа, чрез която едновременно ще се осъществяват... Вижте повече »

Мариян Бухов: Проблемите във ВиК сектора са сериозни, но не са неразрешими

Мариян Бухов е председател на Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ. Той коментира новия БКТД в отрасъл „Водоснабдяване и канализация“ и наболелите проблеми в бранша.  –  На 17 януари бе подписан новият... Вижте повече »

Бинче Боздева, СФС: Предстоят ефективни стачни действия, ако заплатите в “Български пощи” не бъдат увеличени

Бинче Боздева е заместник-председател на Синдикалната федерация на съобщенията. От октомври миналата година СФС се бори за достойно увеличение на заплащането на служителите в “Български пощи” ЕАД.  Според нея за доброто бъдещо... Вижте повече »

Радостин Павлов: Там, където има КТД, работниците са по-добре заплатени и защитени

– Каква е равносметката за дейността на Регионалния съвет в Шумен за изминалата година? Каква бе тя за работещите в областта? – Изключително динамична бе 2022 г. както за КНСБ, така и... Вижте повече »

Симеон Карамихов: Наш приоритет е запазването на въгледобива

Симеон Карамихов е председател на синдикалната организация към ФНСМ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД от около две години. С него разговаряхме след провелия се на 29 ноември Федерален съвет на Федерацията... Вижте повече »

Марина Митова, председател на НСФЕБ: Настояваме за ръст на заплатите във всички енергийни дружества

– Бяхте избрана за председател на федерацията през юни тази година. Към този момент ситуацията и в сектор “Енергетика” вече бе изключително трудна. Кои са първите проблеми, с които се сблъскахте? –... Вижте повече »

Донка Жекова: Жизненоважно е доходите на българите да бъдат увеличени

Проведените делегатски срещи в цялата страна по случай Деветия конгрес на КНСБ дадоха възможност за срещи и разговори с председатели на синдикални организации, които споделиха своя опит, визия за бъдещето, проблеми и... Вижте повече »

Светла Василева: Надградихме поставените цели за ръст на доходите, открояваме 4 приоритета до 2027 г.

Светла Василева е председател на Федерацията на независимите синдикати от земеделието. На 5 април предстои ХХ редовен конгрес на федерацията.   – В навечерието сме на ХХ конгрес на ФНСЗ. Каква е... Вижте повече »

Кръстьо Боянов: Приоритет остават увеличението на доходите и нормативните промени

Кръстьо Боянов е председател на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО). Тя е синдикално обединение на над 500 синдикални организации в централна и местна администрация, в които членуват... Вижте повече »