Бизнесмен купи морски хотел в Хърватия, за да почиват служителите му безплатно

Американски бизнесмен от хърватски произход купи крайбежен хотел, за да осигури на служителите от компаниите му в Хърватия безплатна морска почивка, съобщава Сrоаtіа Wееk. Дapĸo Maт Cepтич е инвестирал в xoтeл Aблaнa... Вижте повече »

Какви са предимствата на работата от разстояние?

Предимствата на работата от разстояние, и особено на хибридната работа, изглежда надделяват над недостатъците, особено ако тази работа се допълва от допълнителни политики за осигуряване на грижи за децата и подкрепа на... Вижте повече »

Американска компания за матраци търси работници за сън

Компания за матраци наема хора за позиция, на която спането на работното място не просто е прието, а е задължително. Базираният в Ню Йорк производител на матраци Casper наема “професионални поспаланковци”, от... Вижте повече »

В знак на благодарност: Фирма изпраща служителите си на почивка в Тенерифе

Фирма от Уелс обяви, че ще изпрати всичките си служители на почивка в Тенерифе. Жестът е в знак на благодарност заради работата им по време на ковид пандемията, съобщи “Индипендънт”. Компанията се... Вижте повече »

Експеримент в Германия: Дават даром по 1200 евро месечно

Интересен експеримент са започнали изследователи в Германия  – в продължение на 3 години те ще дават по 1200 евро месечно на 122 лица, без да се изисква от тях да работят. Целта... Вижте повече »

Проучване: В пандемията 63% работят повече от 40 часа седмично

През последната година броят на работните часове се е увеличил с 14%, като 63 на сто от служителите казват, че работят повече от 40 часа седмично. Това показва мащабно проучване, проведено от... Вижте повече »

Нова професия в пандемията – ковид мениджър

Пандемията създаде нова професия – ковид мениджър, пишат световните агенции и разказват за нейното зараждане в Италия. Там вече е задължително да бъде нает човек на такава длъжност, за да могат да... Вижте повече »

Лула се завърна*

В разгара на сериозната криза, предизвикана от Covid-19 в Бразилия, Върховният съд изненада всички, като отмени четири присъди срещу бившия президент Лула да Силва миналия понеделник. Това включва и присъдата, за която... Вижте повече »

В Google основават първия синдикат в голяма технологична компания

Над 200 служители на Google в САЩ обявиха в началото на януари, че са решили да сформират собствен синдикат, като това ще бъде първият път в историята, когато в голяма технологична компания... Вижте повече »

И слeд ĸpизaтa мнoгo cлyжитeли ще искат да работят от вкъщи

Милиони хора по света работят от домовете си заради свeтoвнaтa пaндeмия с нoвия ĸopoнaвиpyc. За част от тях това е неприятна ситуация, други намират повече плюсове, отколкото минуси. Дaли, ĸoгaтo вcичĸo тoвa... Вижте повече »