Ролята на синдикатите за намаляване на стреса и психосоциалните фактори на работното място

  • PKF_stres

Традиционно в края на месец октомври се отбелязва Европейската седмица по безопасност и здраве при работа, централно събитие на кампанията „Здравословни работни места“. Кампанията за периода 2014-2015 г. под наслов „Здравословни работни места - управлявай стреса!” поставя акцент върху значението на признаването на стреса на работното място и други психосоциални рискове. Тя насърчава тяхното управление като част от интегрирания подход за поддържане на здравословно работно място.

Трети смъртен случай с работник в Пернишко

  • Toplofikacia-Pernik

 

Трети смъртен случай с работник се случи в Пернишко днес.  Работник в Топлофикация - Перник загина при трудов инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Той е на 50 години и е загинал на пресевната инсталация в края на града.

Дигитализацията създава нови работни места, носи и нови болести

 

  • site_1

Бионични скелети помагат на работниците да заемат правилната стойка, за да не ги боли гърба. Черешите се берат от роботи и на експлоатацията в селското стопанство е сложен край. Тези картини от бъдещето начерта вчера кръгла маса „Дигитализацията – прогнозиране на нововъзникващи рискове“ с участието на президента на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидента д-р Иван Кокалов и зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.