Над 250 000 евро извоюва КНСБ за заплати във "Виа апиа"

     В резултат на активните действия на ръководството на КНСБ и на синдикат „Пътно дело”-КНСБ  и регионалната структура на КНСБ - Кюстендил -проведените работни срещи с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” и организираните протестни действия, днес, 22.01.2010г., от Агенция „Пътна инфраструктура” бяха преведени 584 701 евро на фирма „Виа апиа”, гр. Кюстендил. Това съобщи на представителите на синдикатите във фирмата г-н Румен Керемидчийски - представител на надзорния съвет.
    Информацията бе удостоверена с платежно нареждане. Г-н Керемидчийски заяви, че с над 250 000 евро от общата сума ще се изплатят на ръка, най-късно до вторник /26 януари/ четири от общо осемте дължими работни заплати на работниците и служителите в предприятието. Именно неизплащането на трудовите възнаграждения провокираше засиленото социално напрежение и протести до настоящия момент.
   Днес до  14 часа ръководството на фирмата и синдикатите ще подпишат  споразумение за поетапно изплащане  на всички дължими суми за трудови възнаграждения на работещите до момента.