Скандално необяснимо:

  Синдикатите ня бяха допуснати до заседание на Правната комисия към НС
    На 8 октомври 2009 г., синдикални председатели на КНСБ  възмутително и необяснимо защо не са били допуснати до участие в  Заседание на Правната комисия към Народното събрание на РБългария, на която е бил обсъждан Закона за изменение и допълнение на Закона за Министерство на вътрешните работи, пряко касаещ синдикатите, представляващи служителите от системата на МВР - в частта „Синдикална дейност”, глава 20. Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации - КНСБ (ФНСДУО) с председател Мария Темелкова  и членуващия в нея Национален синдикат „Гражданска администрация” в МВР (НСГА) с председател Христо Христов са депозирали становище в НС по текстове, които нарушават международни актове и Конституцията на Република България.
    ФНСДУО – КНСБ и НСГА-МВР изпратиха писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с копие до министър-председателя Бойко Борисов. В писмото ръководствата на синдикалните структури настояват за поясняване на причините, които налагат недопускането на синдикалните председатели до открито Заседание, на което се обсъждат законови текстове, свързани със синдикалната дейност.
    ФНСДУО-КНСБ е най-голямото синдикално сдружение на работещи в държавната администрация. Негов основен член е НСГА в МВР, в който членуват над 7000 служители, предимно по трудово правоотношение.

    
    


За повече информация:


ФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ И ОРГАНИЗАЦИИ - КНСБ
гр. София , ул. "Екзарх Йосиф"  № 21,
тел.  9835254, 9835087, тел./ факс 9832560, e-mai : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
НАЦИОНАЛЕН СИНДИКАТ НА ГРАЖДАНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ В МВР
Председател: Христо Христов, тел.: 0888-441-956