Стартира поредицата фотоизложби „Лицето на труда”

  • img_3009

В хотел „Хемус”, София на 30 май 2013 г. се организира първата от поредицата пътуващи фотоизложби под надслов „Лицето на труда”. Изложбата стана факт благодарение на КНСБ и МФ 21 век, които за първи път тази година проведоха фотоконкурс с тази тема.

Фотосите в изложбата са дело на участниците в конкурса, които през младежкия си поглед са успели да уловят и запечатат на лентата своето усещане за труда. Изложбата е съставена от 30 пана, в които са включени най-добрите снимки от фотоконкурса. Сред тях са тези на победителите Радостин Димитров, „Розобер”; Сава Чапанов, „Професия скулптор” и „Миньорът”, Блага Стайчева „Ремонт”; Радосвета Георгиева, „Баба”.

Във фоайето на Двореца на културата и спорта бе открита и във Варна фотоизложбата „Лицето на труда”. Експозицията бе направена по време на тържественото откриване на Третите световни игри на Международната конфедерация за работнически спорт (CSIT) на 3 юни 2013 г. Предстоят фотоизложби във всички областни градове в страната.

Поредицата от фотоизложби се организира в партньорство с ATERA Design, магазин „Фотопавилион” и Съюза на българските художници.