Стотици на Spirit of Burgas пробваха късмета си с шишето на КНСБ

 

  • 0001

За трета поредна година КНСБ и „Младежки форум 21 век” участваха със своя шатра в най-големия музикален фестивал в Бургас – Spirit of Burgas, който се проведе на 27 и 28 юли 2013 г. на централния плаж в морския град. Стотици музикални фенове се спряха на атрактивната лилава шатра, за да научат повече за своите трудови, социални и синдикални права. Сред тях бяха и кметът на община Бургас Димитър Николов, както и бийтбокс певицата Адриана Николова - Печенката.

Играта на шише „Пробвай късмета си с КНСБ” бе основната причина все повече и повече младежи да се събират около лилавата шатра. Те въртяха лилавото шише и имаха възможност да си спечелят шапка, шалче, топка, свирка, ключодържател или друго от многото закачливи подаръци.

Младежите на КНСБ раздаваха на феновете брошури, както от националната кампания на КНСБ „Моето първо работно място”, така и информационни материали за основните права, които имат работещите. Екипът на КНСБ и „Младежки форум 21 век” се срещна и с вече завършили ученици, които са преминали курса на обучение в рамките на „Моето първо работно място”.

Междувременно на 27 и 28 юли в Бургас бе и пътуващата изложба на КНСБ и „Младежки форум 21 век” „Лицето на труда”. Тридесет пана, изобразяващи сцени от трудовия живот, подредени на дървени стативи, украсиха входа на Морската градина. Изложбата бе провокирана от КНСБ и Младежкия форум, за да покаже лицето на труда през призмата на младите хора. Тя е подкрепена и от Международната конфедерация на профсъюзите.