Да не разглеждаме в бъдеще дърветата в музеите!

 

  • 001

„Да не разглеждаме в бъдеще дърветата в музеите!” Това интригуващо и провокиращо послание оставиха младежи на шатрата, която КНСБ и „Младежки форум 21 век” построиха пред морската градина на празника на Варна – 15 август.

Сред другите послания на младежите бяха още: „Бъдете по-съвестни и толерантни към околните!”, „Правете града чист! Пазете природата!”, „Обичайте, но бъдете предпазливи. Давайте всичко от себе си и с енергията си променяйте негативите само към добро и към високо развитие”, „Нека пазим природата чиста, както душите си!”.

Инициативата „Твоето зелено послание” стартира още на 12 август 2013 г. – Международен ден на младежта, с разяснителна кампания относно новия проект на „Младежки форум 21 век”, в партньорство с Народно читалище „Бъдеще сега”, „Екологично образование на младите хора – мост към устойчиво развитие на местните общности”.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество. Основната му цел е да се повиши осведомеността и разбирането на младите хора за ползите от неформалното образование по темите екология и устойчиво развитие, както и за взаимовръзката им с фундаменталните права.

Освен с проекта младежите на КНСБ запознаваха варненци и гостите на морската столица с техните основни трудови, социални и осигурителни права. Акцент в събитието бе и кампанията на КНСБ „Моето първо работно място”.

Към младежите на КНСБ се присъедини и един от участниците във фотоконкурса на КНСБ и „Младежки форум 21 век” – Блага Стайчева, чиято снимка „Ремонт” спечели трето място. На шатрата присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на Регионалния съвет на КНСБ Илия Илиев и председателят на „Младежки форум 21 век” Даниела Алексиева.