БРФ „Спорт и здраве“ отличи Атанас Френкев, дългогодишен деятел на работническия спорт

Почетният председател на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ - Костадин Пързулов връчи специален плакет за личен принос в развитието на работническия спорт на Атанас Френкев, който  е дългогодишен спортен деятел от Смолянска област.

Участвал е в изграждането на спортните съоръжения в района, включително и Пътеката на Здравето в Смолян, стадиона в Райково, ски базата на Чепеларе, както и в провеждането на всички работнически спортни събития, в близкото минало.

Костадин Пързулов и Атанас Френкев си припомниха и онези времена, когато над 86 000 работници са спортували активно в смолянския край. Те изразиха надеждата, че завръщащи се по родните си места, от гурбет млади хора ще продължат спортните традиции, заедно със стремежа  да възродят Родопите.

  Атанас Френкев е дарил безвъзмездно 107 литра кръв в над 400 случая за 40 години. Награждаван е от БЧК и здравното министерство, като е удостоен и със седем ордена и медали за гражданска доблест и заслуги –Първа степен. Той е кръводарител №1 на България и Европа  и почетен гражданин на Смолян

Във връзка със 86-та му годишнина Атанас Френкев получи също почетния знак на  БРФ „Спорт и здраве“  и специална грамота. Той е ярко доказателство, че спортът и хуманизма вървят ръка за ръка, именно защото изповядват култ към човека и здравето, към личността и развитието й, без значение от националност, религия, етнос и възраст.

Екипът на БРФ „Спорт и здраве“ благодари на Атанас Френкев за дългогодишното сътрудничество и му пожелава здраве и дълголетие!