ВиК Варна спечели спартакиадата на работещите във ВиК

  • spartakiada

Отборът на ВиК Варна триумфира в комплексното класиране на Четиринадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора, побеждавайки отбора на „Софийска Вода“. В надпреварата се включиха 850 състезатели от 38 дружества, които премериха сили в шест вида спорт - мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, дартс, шахмат и теглене на въже. 

ВиК Варна заслужи златните медали с 87 точки след като окупира върха в тениса на маса (жени) и дартс (мъже). Вторите в класирането – "Софийска вода" - с 82 точки, пък не дадоха никакъв шанс на конкуренцията в плажния волейбол при мъжете и шахмата, като предизвика фурор и на тегленето на въже. На трето място с 72 точки е отборът на ВиК - Стара Загора, който се пребори за златото във плажния волейбол и шахмата при дамите. Четвъртото място в комплексното класиране заеха ВиК Враца (42 т.), следвани от ВиК Плевен (30 т.) и ВиК Русе (25 т.).

На закриването на състезанията говори лидерът на КНСБ, Пламен Димитров. Той напомни на присъстващите важната роля, която има конфедерацията в организирането на това спортно събитие. "Изминаха 7 години от смъртта на д-р Желязко Христов, който направи всичко възможно за реализацията на тази инициатива. Поклон пред този човек. Огромно преклонение и пред вас - хората, които винаги намирате начин да се включите в това мероприятие и да го направите един истински празник на спорта, на спортуващите работници във ВиК сектора".

Спартакиадата бе организирана от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно със Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншови синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа” и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.