Мини Марица-Изток триумфира на Откритата спартакиада на индустриалните работници  

 

  • sport

Мини Марица-Изток ЕАД спечели трофея в комплексното класиране в първото издание на Откритата спартакиада на индустриалните работници, в която за първи път обединиха усилия Федерация на независимите синдикати на миньорите, Национална синдикална федерация „Метал – Електро“, Национална федерация на труда „Химия и индустрия“ и БРФ „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Събитието събра 340 индустриални работници в дните между 8 и 12 септември в к.к. Албена, а участниците се състезаваха в 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.

Мини Марица-Изток заслужи първото място с 115 точки с челни места в мини футбол, теглене на въже, дартс, баскетбол, спортна табла и петанк – жени, Елаците Мед станаха втори с 104 т. с лидерство в плажен волейбол, плажна борба, бридж и вдигане на пудовка, а третото място завоюваха от Асарел Медет (58 т.), които бяха най-добри в тенис на маса, шахмат и петанк - мъже. Призови места в почти всички дисциплини заеха от Горубсо Мадан и Дънди Прешъс Металс. Третото място във футбола заслужиха от Община Стара Загора, а силно участие отбелязаха от Агрополихим, Солвей Соди, Аркус и Кметство Рупите. Феърплей купата при дамите завоюваха от Аркус, а Солвей Соди се отличи със спортсменство при мъжете.

Вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) г-н Пламен Нанков, Председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите г-н Валентин Вълчев, Председателят на Национална федерация на труда „Химия и индустрия“ г-н Красимир Кръстев, Председателят на Национална синдикална федерация „Метал – електро“ г-н Асен Асенов и г-жа Десислава Ягодин, Президент на Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и Вицепрезидент на Международна конфедерация за работнически и аматьорски спорт връчиха отличията на победителите в спартакиадата. Те изразиха задоволство от успешното обединение на индустриалните синдикати на КНСБ в подкрепа на работническия спорт и пожелаха още по-успешно издание на събитието догодина.