КНСБ иска общ европейски икономически и социален семестър

 

  • site_tomev

Европейският семестър и Европейският стълб на социалните права (EССП) трябва да бъдат свързани по-тясно и да станат общ „европейски икономически и социален семестър” през следващите години. Това е виждането на КНСБ, огласено на международна конференция за Европейският Семестър в Централна и Източна Европа в София. Конференцията бе открита от президента на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ: Забогатели сме? Над 70 на сто от депозитите са до 2500 лв.

 

  • site_bsp_1

Твърденията, че българите са забогатели, тъй като депозитите в банковата система се увеличават не са верни. 61 на сто от влоговете в страната са под 1000 лв., а над 72 на сто – под 2500 лв. Едва 11,8 на сто от депозитите са над 10 000 лева. Това посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с евродепутатите на БСП.

КНСБ иска ратификация на две конвенции на МОТ и национална програма за дигитални компетенции за всички българи

  • site_1

КНСБ иска ратификация на две конвенции на МОТ в чест на 100-годишнината на организацията и национална програма за дигитални компетенции за всички българи. Това стана ясно на тържественото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество по повод годишнината на международната организация, което се проведе в Министерския съвет. На него присъстваха всички социални партньори, както и бившите председатели на НСТС, сред които вицепремиерите Дончо Конакчиев и Ивайло Калфин, министрите Иван Нейков, Христина Христова, Йордан Христосков, Минчо Коралски, Емилия Масларова.

КНСБ иска национална позиция за въглероден неутралитет

  • 768x432

Ако не се вземат спешни мерки от страна на държавата и регулатора, скокът на цените на тока на свободния пазар може да повлече след себе си поскъпване на стоки и услуи, ще доведе до инфлация, задържане на заплатите и до обедняване на населението. Това обяви пред Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров. Съветът бе свикан по искане на КНСБ заради огромния ръст на цените на електроенергията през последните месеци.

КНСБ подкрепи проекта на закон за хората с увреждания в тристранния съвет

  • invalid

КНСБ подкрепи проекта на закон за хората с увреждания, обсъден вчера в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Този закон е стъпка в правилната посока, защото интегрира усилията на всички ведомства, и най-вече тези, които се занимават с осигуряването на достъпна среда за хората с увреждания, заяви националният секретар Ася Гонева, която водеше делегацията на синдиката на НСТС.
Според КНСБ един от най-сериозните проблеми на инвалидите у нас е невъзможността да стигнат физически до работното или учебното си място. Проекта на закон разписва ясно отговорностите на онези, които са длъжни да им осигурят това основно човешко и конституционно право, обяви Ася Гонева.