С грижа и топлина в навечерието на Коледа

  • IMG_1601

В Централния военен клуб в София, на 12 декември  КНСБ и Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” организира коледно-новогодишна благотворителна изложба  под патронажа на Министерство на културата и с медийното партньорство на БНТ и БНР.

Половината от приходите от закупените картини на художничката Милена Велчева и средствата, събрани от новата стихосбирка на съпруга й – известният български поет, белетрист драматург – Иля Велчев „Ако си дал” бяха дарени на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” за изплащане на стипендии на деца на загинали при трудова злополука.  Деца с увреждания представиха книгата „Чудеса”, която съдържа техни стихове и рисунки. Средствата, събрани от продажбата й се предоставят на Комплекса за социални услуги „Къща на игрите” в с. Дълбок дол, община Троян за подпомагане на деца с увреждания.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров благодари на всички, отделили време и средства, за да бъдат съпричастни към благотворителната кауза. Ние сме се събрали тук, за да можем с общи усилия да подобрим живота на децата с увреждания, да помогнем на тези, които очакват да получат подкрепа за реализирането на уменията и талантите си, да дадем шанс на децата, загубили своите родители и чрез благотворителния фонд на името на проф. д-р Желязко Христов, да направим по-добър техния ден. Благодарим на изтъкнатия творец Иля Велчев и на талантливата Милена Велчева, защото това, което те са направили  с четката и перото, заедно с нашите общи усилия, ще даде на децата възможността да почувстват повече грижа и топлина.

В благотворителната вечер със свои изяви се включиха композиторът Стефан Димитров, актьорът Мариус Донкин, певицата Мариана Попова и др.