Три обществени трапезарии хранят 155 в Димитровград и Добрич

Три обществени трапезарии вече хранят 155 социално слаби в община Димитровград. Дълъг е списъкът и на резервите, които отговарят на обявените условия и са заявили желание да получават топъл обяд в студените месеци, съобщи Елена Тодорова от общинското заведение за социални услуги. Работата на трапезариите стартира от 1 октомври. По проект на община Димитровград в партньорство с три пенсионерски клуба за обяд супа, основно ястие и хляб всеки ден до края на март ще получават 81 души. До 13-13.30 ч. от Домашен социален патронаж разнасят храната в пенсионерските клубове „Габера", „Славянски", „Каменец" и в кв. Черноконево, откъдето записаните за обществената трапезария я получават, обясни Елена Тодорова.

10 120 лв. са осигурените тази година средства. Миналата година обществената трапезария ползваха 91 души, а средствата бяха 19 000 лв.

Още 54 нуждаещи се ще получават храна в зимните месеци в село Добрич също по проект на кметството там, за който община Димитровград е партньор. 20 души в тежко социално положение ще бъдат подпомогнати и тази година от „Кухни Спасение" на КНСБ в Димитровград. И трите обществени трапезарии стартираха от 1 октомври и ще работят до края на месец март следващата година.

Над 11 000 души получават безплатна храна в 140 обществени трапезарии в над 300 населени места в страната по проекта "Обществени трапезарии".