Ансамбъл "Хасково" с голямата награда от Етнофестивала в Минерални бани

 

  • site_1

Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ грабна голямата награда на 19-тия международен етнофестивал Децата на Балканите – с духовност в Европа в Минерални бани.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров закри етнофестивала с обещанието, че следващият двадесети поред ще бъде още по-мащабен и пъстър.

Наградите на участниците връчиха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на Благотворителен фонд „Д-р Желязко Христов“ Пламен Димитров и кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.

Космическо откриване за детския етнофестивал в Минерални бани

 

  • site_1

Космическият глас на Валя Балканска откри Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”. За 19-та поредна година хиляди деца се събраха в китното хасковско село Минерални бани, за да отбележат Деня на детето 1 юни. Събитието се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на Община Минерални бани, Хасковска област.

КНСБ набира участници в ХІХ Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите - с духовност в Европа”

  • 1

 

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на Община Минерални бани, Хасковска област организират провеждането на  ХІХ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”, посветен на  на 1-ви юни - Международен ден на детето. Тази година мероприятието ще бъде под патронажа на г-н Бисер Петков - министър на труда и социалната политика.

Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация.

Гайдарите на Котел грабнаха голямата награда на етнофестивала в Минерални бани

  • etno-1

Гайдарски оркестър при Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, Котел грабна голямата награда на 18-тия международен етнофестивал Децата на Балканите – с духовност в Европа в Минерални бани. 18-тото издание бе закрито вчера от националните секретари на КНСБ Тодор Капитанов, Даниела Алексиева и кмета на курортното селище Мюмюн Искандер.

С молитва на три езика се откри международният етнофестивал в Минерални бани

  • site-1

С молитва на три езика се откри Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. В навечерието на Деня на детето 1 юни, над 2 000 деца се събраха в националния курорт за 18-тото издание на най-голямото събитие, свързано с детското творчество в страната. Участниците са от България, Македония, Молдова, Полша, Русия, Сърбия и Турция. Организатори на проявата са КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.