РС Добрич

Регионалният съвет (РС) в Добрич е постоянно действащата структура на КНСБ за подпомагане дейността на синдикалните организации в твоя град и областта.

Основните функции на РС са да защитава твоите синдикални интереси и да участва в регионални преговори със социалните партньори, държавни, частни, обществени органи и организации и отделни работодатели.

РС може да ти помогне да изградиш синдикална организация на твоята месторабота. Съветът осигурява и информационен обмен между твоята синдикална организация и ръководните органи на КНСБ и основните членове, така че интересите ти да са представени на браншово и национално ниво.

Като член на КНСБ в РС можеш да получиш безплатно експертно-консултантско обслужване по следните въпроси:

 • Колективно трудово договаряне;
 • Заплащане на труда;
 • Безопасни и здравословни условия на труд;
 • Заетост и безработица;
 • Социално осигуряване и подпомагане;
 • Колективни трудови спорове и организация на протестни стачни действия;
 • Организационно изграждане и развитие;
 • Обучение, квалификация и преквалификация на синдикални кадри.

Регионалният съвет има своите органи за управление – изпълнителен комитет и стачен комитет. Предоставя трудово-правни консултации на членовете си и ги представлява в органите за тристранно сътрудничество – учредени са и функционират областен съвет за тристранно сътрудничество, областен съвет  по  здравословни  и безопасни  условия на труд, комисия по заетост, общински тристранни съвети и съвети за сътрудничество към Дирекция „Бюро по труда” (Д“БТ“). Ежегодно се организират обучения, както на синдикалния актив от региона, така и на синдикалните членове по предприятия по трудовите, осигурителните, синдикалните и гражданските права и колективното трудово договаряне. Към Регионалния съвет на КНСБ в гр. Добрич има изградена Взаимоспомагателна каса на регионален принцип за членовете на КНСБ и техните семейства, в която членуват над 320 членове.

Брой синдикални организации – 209
Брой синдикални членове – 6913


Екип:

 1. Ивелина Василева - областен координатор
 2. Славяна Димитрова – експерт - юрист
 3. Гинка Василева

Контакти на РС Добрич:

адрес: 9300, ул. "Независимост" 5
тел.: 0884117823; 0882355173
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Общински координатори на КНСБ:

 • Емилия Тодорова - oбщински координатор Балчик
  адрес: гр.Балчик, бул. 21 септември № 6
  тел.: 0885 002894, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • Елена Ташкова - oбщински координатор Каварна
  адрес: гр. Каварна, ул. България 22
  тел.: 0885 002894, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • Радка Илиева - oбщински координатор село Крушари
  адрес: с.Крушари, ул. "Девети септември" 3 
  тел.: 0899 143267, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • Петко Георгиев - oбщински координатор Добричка
  адрес: с. Карапелит, ОУ "Н.Й.Вапцаров"
  тел.: 0895 783964, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Доверени на синдиката адвокати:

 • Марине Галева - адвокат