Чилиец получи 286 заплати накуп, напусна работа и изчезна

Мъж по грешка получил 286 пъти заплатата си за миналия месец. След като обещал на работодателя си, че ще върне сумата, която е получил в повече, напуснал фирмата, и изчезнал безследно, съобщиха международните агенции.

Служителят в голяма месопреработвателна компания получил 165 398 851 чилийски песо (около 338 160 лв.) вместо полагащата му се месечна заплата от 500 000 песо (малко над 1000 лв.). След като видял грешката, той се свързал със заместник-управителя на отдел “Човешки ресурси”, за да я докладва. Последвала проверка и потвърждаване на недоразумението.

Мъжът е помолен да възстанови сумата над месечната заплата, като по твърдения на компанията, той се е съгласил да отиде до банката и да го направи. Съобщение за паричен превод към фирмата обаче така и не дошло. Опитите за контакт със служителя останали безрезултатни, докато човекът не се свързал с нея, обяснил, че бил заспал и заявил, че ще спази уговорката с работодателя си.

Въпреки това, на 2 юни той подал молба за напускане и изчезнал безследно. Компанията е предприела законови действия срещу него, за да възстанови надплатената сума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *