Дичо: На първа линия са най-истинските хора

[vc_row][vc_column][gem_image src=”2773″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] 

– Подкрепихте инициативата на КНСБ за песен – благодарност за работещите на първа линия по време на пандемията с COVID-19. Какво Ви вдъхнови да участвате?

-Винаги са ме вдъхновявали хубавите теми. След което ме грабна хубавият текст и реших да напиша музиката. Иначе, ако за тези хора, които са на първа линия, не направим такава песен, не зная за кого ще направим. Особено за лекарите – готови са да дадат своя живот, за да спасяват нашите. Не се виждат със семействата си, не виждат децата си.

Хората на първа линия са и най-истинските хора. Целият свят попадна в капана на тази болест, затова считам, че трябва да сме много благодарни на всички лекари, сестри, санитари, доброволци и изобщо всички, които са на работните си места и правят необходимото, за да отмине по-бързо и по-леко всичко това.

– Как Ви се отрази на Вас периода на социална изолация?

-В първите дни, след като се върнах от турне в Англия и Шотландия, трябваше и аз да изкарам 3 седмици плътна карантина. Добре, че жена ми е смел човек, въпреки че тогава беше в шестия месец на бременността си, реши да сме заедно с нея и детето ни и така не беше за мен чак толкова сложно и фрапантно. Ако бях сам и трябваше да се изолирам някъде и да не се виждам с никого и със семейството ми, щях да полудея. Тук, където живея, имам градина, двор и работата по тях и на открито много помогна да не ми тежи този процес на социално изолиране.

За децата този период мисля, че беше най-лош и трудно преодолим. Те искат да тичат, да си играят. Последните 100 години хората не са изпадали в такава ситуация, а моето поколение изобщо, но дори и на майка ми и на баща ми. Ситуацията беше като военна. Чакаш някой да пусне бомбите, а ти си седиш в укреплението. Невидимият враг беше сред нас, но се оказа, че ние сме стар народ, със здрав ген, който не даде много жертви.

– Кои проблеми обостри кризата във Вашата гилдия?

-Ние станахме по-добри, скромни и смирени от това, което усещам от разговорите си с колеги. Единствено това, че ние сме хора на свободна професия и се наложи 20 концерта да бъдат отложени през април и май. Повечето музиканти и други хора на свободна професия ни засегна много лошо този период, защото не знаеш кога ще можеш да работиш спокойно и да получиш някакви доходи.

Видео към песента “Ангели”, създадени с участието на Дичо, Вензи, Додо и детска вокална студия “Дъга” можете да видите ето тук: https://youtu.be/pbDQXZjTTFQ[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *