Две синдикални организации бяха учредени в Бургас

Две нови синдикални организации на КНСБ бяха учредени в Бургас в началото на септември.

Едната структура е в “Бургас хляб МК” ООД. Тя бе учредена на 1 септември след проведената кампания на КНСБ в предприятието “За повече демокрация на работното място”. В края на месец юни то бе посетено от президента на конфедерацията Пламен Димитров, вицепрезидента Пламен Нанков и областният координатор в Бургас Мая Сариева.

Със срещата в “Бургас хляб МК” кампанията, която се реализира съвместно с Европейската конфедерация на профсъюзите, стартира в областта. Целта ѝ е да се подобри защитата на трудовите, социалните и осигурителните права на заетите лица и равното им третиране на работното им място. С ръководството на предприятието тогава бяха обсъдени належащи проблеми, като липсата на работна ръка, сивият сектор, който оказва огромно негативно влияние върху бизнеса, липсата на инфраструктура, адекватни мерки в полза на подпомагането им, системи за информиране и консултиране на работници и служители, трудовите отношения – права и задължения, работната заплата, колективното трудово договаряне и здравословните и безопасни условия на труд.

За председател на организацията бе избран Иван Буцов.

Синдикална структура на КНСБ бе създадена и в Дирекция “Инспекция по труда – Бургас”. Неин председател е Красена Стойкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *