Китайска компания подари над 4000 автомобила на служителите си

Китайската стоманена компания Jiangxi награди всичките си 4116 служители с нова кола. Наградата е за надвишаване на заложените печалби за пета поредна година. За да запазят това постижение, служителите са работили усърдно, сериозно и заслужават да бъдат похвалени, посочват като мотив за щедрия подарък от компанията.

Jiangxi Corporation е дарила общо 2933 автомобила „Форд“ и 1183 „Фолксваген Маготан“ на своите служители няколко седмици преди Националния ден на Китай. На 1 октомври, по време на годишнината от основаването на компанията хилядите коли се „подредили“ в двора ѝ. Автомобилите се предлагат в черно и бяло. Според китайски медии това е струвало на компанията 500 милиона юана (74 милиона долара).

Компанията заяви, че ще плати и за регистрация и петгодишна застраховка на автомобила и данъци. За всичко това китайската корпорация получи похвала от своите последователи по целия свят.

Jiangxi не е първата компания в Китай, която дава големи бонуси на служителите си. През 2018 г. компания за производство на стомана в Нанчан, провинция Дзянси, отпусна на работниците повече от 25 милиона долара в брой за Лунната Нова година, припомнят световните агенции. Работниците е трябвало да носят найлонови торби и чували, за да получат бонуса. Приблизително всяка торба е тежала около килограм, а общо всички бонуси – 1,13 тона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *