КНСБ и КТ „Подкрепа“ организират протест и автошествие в София на 11 ноември

В продължение на започналите действия на КНСБ и КТ „Подкрепа“, породени от тревогата за ефектите на кризата върху доходите и живота на българските граждани, на 11 ноември двете конфедерации организират протестно автошествие в София и протестен митинг пред сградата на Народното събрание. В демонстрацията ще се включат стотици превозни средства от цялата страна, като колоната ще премине през централните софийски булеварди и улици.

На 18 октомври КНСБ и КТ „Подкрепа“ представиха съвместна декларация с конкретни спешни мерки за решаване на проблемите пред българските граждани. Тя бе връчена на депутатите от 48-мото Народното събрание. Исканията на две конфедерации са обединени в три основни области – доходи, зелена сделка и енергетика, трудови и синдикални права.

В цялата страна на браншово и регионално ниво, както и в отделни предприятия, продължават протестните акции на двата синдиката, започнали още през септември. Чрез механизмите и на колективното трудово договаряне работещите настояват за увеличение на заплатите поне с размера на кумулативната инфлация, която на годишна база през септември достигна 18,7%.

Протестът за по-високи доходи на 7 ноември бе подкрепен от Синдикатът на служителите в затворите в България, които обявиха, че застават зад справедливите искания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *