КНСБ отбелязва 31 години от учредяването си

Конфедерацията на независимите синдикати в България навършва 31 години от учредяването си на 17 февруари.

Създадена във времена, изпълнени с трудности, но и с надежди, конфедерацията е калена да преодолява препятствия и да вдъхва кураж. Да носи промяната, да задава посоките и да ги отстоява непреклонно и устремено. В името на справедливите решения, стабилността, сигурността, щастливия и достоен живот на работещите хора.  В името на бъдещето.

Последната изминала година е сред тези, които слагат отпечатък върху бъдещето задълго. Всички изстрадахме труден урок – каквито и планове и стремежи да имаме, посоката им внезапно може да се промени и само с отговорност, солидарност и общи усилия можем да продължим напред.

КНСБ не отстъпи и за момент от стремежа си да защитава, да се бори за сигурни и безопасни условия на работното място, да гарантира доходите, да се бори за социална закрила за тези, които изгубиха или рискуваха да изгубят работата си, за по-високи пенсии, за подкрепящи заетостта мерки, за мъдро и далновидно разпределяне на всички средства, които ще бъдат насочени към страната ни по европейските програми за възстановяване от кризата. Предстои още много работа, вероятно още здравни, социални и икономически предизвикателства. Сега е моментът да сме силни и единни.

Постигнахме много през последните 31 години. Предстои ни да направим още повече!

Да си пожелаем здраве, сили и солидарност. Да пребъде каузата ни, за да има винаги защитник на работниците, надежда и в най-трудните времена!

Честит празник, братя и сестри!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *