КНСБ в “Арсенал” с дарителска акция за жителите на с. Богдан

Служители и синдикати на оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък направиха дарение от 6800 лв., както и мебели, дрехи и оборудване за жителите на пострадалото от наводненията през септември карловско село Богдан.

Станка Костова, председател на синдикалната организация на КНСБ към завод 3 на предприятието и ръководител на Химичната лаборатория на същия завод, разказа пред БТА, че дарителската акция е по предложение на служителя на „Арсенал“ АД Мая Иванова, която над десет пъти е посещавала селото, за да носи дарения и да помага с доброволен труд на местните жители.

В цеховете на завод 3 са поставени дарителски кутии, в които за много кратко време е събрана сумата от 1800 лева. Към нея са добавени и пет хиляди лева от синдикалната организация на КНСБ в дружеството, преведени в дарителска сметка на нуждаещите се от селото след решение на Синдикалния съвет. Освен паричната помощ, в инициативата са събрани и вещи от първа необходимост – дрехи, обувки, посуда, спално бельо, обзавеждане и бяла техника.

„Относно транспорта, потърсих председателя на фирмената синдикална организация КНСБ Атанас Бозов, за да поиска съдействие от ръководството на дружеството“, разказа тя и посочи, че изпълнителният директор инж. Николай Ибушев е дал съгласие да бъде оказано пълно съдействие. Осигурен е камион, който да побере всички дарения и те да бъдат закарани в село Богдан. Дейностите по натоварването също са организирани със съдействието на фирменото ръководство, допълни Костова.

снимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *