Компания дава на служителите си неограничени дни отпуск

Международната преводаческа компания Jonckers ще стартира програма за неограничен брой платени дни за ваканция за своите служители, включително тези в Белгия, от март тази година.

В съответствие с новата програма всички 172-ма служители на компанията ще могат да си вземат платен отпуск, когато пожелаят. Най-малкото те са длъжни да вземат 20 платени почивки, пише The Brussels Times, като цитира Nieuwsblad.

„Вече внедрихме неограничената ваканционна система в чешкия ни офис през януари“, каза главният изпълнителен директор на Jonckers Гео Янсенс.

„Идеята е, че от този момент до юни всички служители в 10-те страни, в които оперираме, могат да се възползват от нея“, добави той.

Целта на програмата е да подобри благосъстоянието на служителите на работното място, да се справи с дългосрочните отсъствия, но и да привлече талантлива работна сила.

По-конкретно, Jonckers търси разработчици за софтуер за превод, който се основава на изкуствен интелект. Хората с умения да работят по подобни проекти е трудно да се намерят и понякога изискват заплащане до 400 000 евро годишно.
„Ние не можем да предложим такава заплата, но можем да привлечем и запазим тези високо търсени професионалисти, като им предлагаме повече придобивки“, обяснява Янсенс.

Неограничена платена ваканция не е съвсем ново явление. От 2016 г. например служителите на агенцията за комуникация в Антверпен Marbles имат неограничен брой ваканционни дни. В Marbles през 2019 г. всичките 15 служители са взели общо 397 ваканционни дни – средно 26,5 почивни дни на човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *