Константин Чолаков е новият председател на ФСОГСДП

Константин Чолаков бе избран днес за председател на Федерацията на синдикалните организации в горското стопанство и дървопреработващата промишленост.

Това се случи по време на Осмият редовен конгрес на ФСОГСДП, който се проведе на 8 и 9 декември. Сред гостите на събитието през първия му ден бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентът Тодор Капитанов, председателят на НФТ “Химия и индустрия” Красимир Кръстев и председателят на ФНСЗ Валентина Васильонова.

Лидерът на конфедерацията изказа специални благодарности на досегашния председател на ФСОГСДП Петър Абрашев за дългогодишните усилия и отдаденост на синдикалната мисия.

Пламен Димитров въведе делегатите в текущата социално-икономическа и политическа ситуация в страната, като направи и обобщение за дейностите и постигнатите резултати по текущата кампания “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата”.

Минимум 20% ръст на доходите е основна цел на всички федерации и съюзи, каза Димитров пред синдикалистите от ФСОГСДП. В бюджета, приет на 1 април, не беше предвиден никакъв ръст на работните заплати (освен в образователната система), припомни той. “След акциите на КНСБ в края на юни извоювахме 500 млн. за заплати в актуализацията на бюджета. И във Вашия сектор имаше увеличения – от 10-15%, но това не е достатъчно. Затова стартирахме нова кампания през септември, чиято кулминация бе националното протестно автошествие на 11 ноември”, допълни лидерът на конфедерацията.

“Ние не сме се отказали. Чуваме и знаем от какво имат нужда нашите членове”, категоричен бе Димитров.

Президентът на конфедерацията връчи наградата “Синдикалист на годината” за 2021 г. на Соня Стайкова – председател на СО при “Кастамону България” АД, с. Горно Сахране, която е и член и на УС на федерацията. Наградата на името на проф. Кръстьо Петков „За цялостен принос в развитието на синдикалното движение в България” пък получи Емил Иванов – също член на УС на ФСОГСДП и председател на СО при РДГ Берковица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *