Лидерът на СБУ Янка Такева с приз “Посланик на доброто”

Председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева получи на 14 май наградата “Посланик на доброто” на Държавната агенция за закрила на детето. Отличията се връчват за втора година на личности, допринесли за подобряване на живота на децата в България.

„В целия ми съзнателен живот съм се стремила да правя добро. Не красотата, а доброто ще спаси света. Българският учител няма право да бъде лош човек. Българският учител е най-голямото приемно семейство за децата и неговите коси побеляват преди тези на родителите“, каза с вълнение лидерът на СБУ.

На сцената излязоха и началникът на РУО – София Ваня Кастрева и вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, за да поздравят официалните гости и персонално Янка Такева. За нея Ваня Кастрева каза: “ Тя е пример за добро, за грижа и постоянство, адресирани към българския учител, защото той е най-важният човек след родителя. Светът е по-добър чрез добрите ни дела“.  Чавдар Христов поздрави присъстващите и каза, че едва ли има някъде на друго място по света, където да връчват подобна награда. Той се обърна към лидера на СБУ с думите: „Честито за Вашата награда! Това е жест и към синдикатите. Пожелавам на всички да срещат и да правят добро.“

Тържествената церемония бе уважена от много официални лица и висши духовници от Българската православна църква.

За втора година Държавната агенция за закрила на детето събра вълнуващи истории за хора, помогнали на дете и/или на семейството му в труден момент, беда, тежък инцидент и променили нечия житейска съдба. Отличени са деца и възрастни с най-вълнуващите от всички събрани истории от цялата страна.

През 2019 г ., когато бе първата церемония, КНСБ получи приза “Посланик на доброто” заради дейността на благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ в подкрепа на деца без родители, насърчаване таланта на децата, фолклора и традициите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *