Младежкият комитет на СТСБ с приз за кампанията за защита на роза Дамасцена

В Международния ден на доброволеца – 5 декември, Младежкият комитет на СТСБ грабна приза на Министерство на младежта и спорта за доброволческата си кампания “Защита на българската маслодайна роза Дамасцена”!
Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) стартира участието си в Розобер 2020 на 22 май тази година с над 80 членове и симпатизанти от цялата страна, които дойдоха заедно с близките и семействата си, за да дарят своя доброволен труд за брането на националния ни символ – българската роза Дамасцена. В продължение на няколко дни в масивите край Карлово и селата Розино, Дъбене, Иганово малки и големи с обич събирахме богатството на България.
Паралелно с това, от 24 до 27 май в град Карлово се проведе и първата част на проекта “вХОД ДОБРОВОЛЕЦ” на партньорската фондация „Европейско бъдеще“, чиято цел е популяризиране на доброволния труд сред младите хора чрез включване в привлекателна и свързана с българската култура и традиция дейност. Младежите участваха в Розобер 2020 и така се присъединиха към кампанията на СТСБ в подкрепа на отглеждането, развитието, разпространението и защитата на българската маслодайна роза. 
 От СТСБ благодарят сърдечно на всички, които подкрепиха инициативата с гласовете си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *