МОТ ще проведе Глобален форум за насочено към човека възстановяване

Международната организация на труда (МОТ) ще бъде домакин на мултилатерален Глобален форум на високо ниво за ориентирано към човека възстановяване, насочен към повишаване на нивото и съгласуваността на международния отговор на икономическите и социални последици от кризата, причинена от COVID-19.

Виртуалният форум ще се проведе от 22 до 24 февруари. Той ще събере държавни и правителствени ръководители, ръководители на международни организации и многостранни банки за развитие, както и лидери на работодатели и работници от целия ​​свят. Те ще обсъдят конкретни действия и засилени институционални договорености за засилване на реакцията на международната общност срещу разрушителните последици от пандемията върху хората и нарастващите неравенства между и вътре в държавите.

Форумът ще предостави възможност за насърчаване на по-ефективна форма на мултилатерализъм, която, по думите на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, „обединява съществуващите институционални капацитети, преодолявайки фрагментацията, за да гарантира, че всички работят заедно за постигане на обща цел“. Ключова тема за обсъждане ще бъде Глобалният ускорител по заетостта и социалната защита за справедлив преход, който генералният секретар стартира на Общото събрание през септември 2021 г.

Участниците ще разгледат действията и инвестициите, необходими за подпомагане на напълно приобщаващо, ориентирано към човека възстановяване от кризата във всички страни чрез разрастване на достойни работни места и приобщаващ икономически растеж, универсална социална защита, защита на работниците, устойчивост на предприятията и справедлив преход към въглеродно неутрална глобална икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *