Нова синдикална организация на КНСБ в Държавен куклен театър Габрово

Нова синдикална организация на КНСБ в Държавен куклен театър Габрово бе учредена на 24 ноември. На събранието присъстваха служители на културната институция, председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова. Участие взеха и Велислава Смилянова от САБ,  Цветомира Джепунова от Регионалния съвет и Светослав Славчев, председател на синдикалната организация при Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово.

На събитието се обсъдиха както специфични за театралния живот въпроси, така и ползите от членството в синдиката и възможностите, които предлага колективното трудово договаряне.

Синдикалната организация стана факт благодарение на общите усилия на Съюза на артистите в България и Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Организацията се учреди от десет служители на театъра, като за председател бе избрана куклената актриса Жулиета Колева.

Новата синдикална структура вече е част от Съюза на артистите в България – асоцииран член на КНСБ. Скоро предстои на ръководството на театъра да бъде предложен проект на колективен трудов договор и стартиране на преговори за подписването му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *