Обучение по Трудови и осигурителни права за граждани на трети страни се проведе в Харманли

Конфедерация на независимите синдикати в България и Регионален съвет на КНСБ Хасково проведоха обучение по трудови и осигурителни права за гражданите на трети държави в Културния център на град Харманли. Участниците в обучението бяха запознати от водещи експерти на конфедерацията с особеностите на трудовите и осигурителни правоотношения, а представител на ВКБООН представи пред тях предизвикателствата на заетостта в условия на пандемия.

По време на дискусията бяха обсъдени възможности за надграждане на уменията, професионална ориентация, възможности за търсене на работа, мерки и програми за заетост. Големият интерес към обучението бе породен от необходимостта от повече информация и знание на лицата, а включването на арабски език като работен даде възможност на повече хора за активно участие. Те имаха възможност да бъдат индивидуално консултирани по конкретни трудови и социални въпроси.

Обучението се проведе в рамките на международния проект UnionMigrantNet и градовете заедно за интеграция #UnionMigrantNet на Европейската конфедерация на профсъюзите, финансиран от Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи“, 863738-UM N-AMIF2018AG-INTE. Българските партньори в проекта са КНСБ и „Асоциация за развитие за София“, а активно в популяризирането на обучението се включиха Българския червен кръст и община Харманли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *