„Огнеборец“ извоюва 15% увеличение на заплатите в МВР

Възнагражденията на служителите в МВР ще бъдат увеличени с 15% от началото на следващата година. Това се договориха от синдикат „Огнеборец“ с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски на проведена среща на 3 ноември. Тя бе осъществена по настояване на синдиката заради предвидения в бюджета за 2021 г. ръст на заплатите от едва 10%.

Ангажиментът за допълнителното увеличение с 5 процента на възнагражденията е поет лично от премиера Бойко Борисов, обясни президентът на „Огнеборец“ Венцислав Станков.

“Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов в бюджета на МВР по перо персонал за следващата година да има финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15% от 1 януари 2021 г.“, каза Станков.

По време на срещата е договорено още да бъдат компенсирани всички служители на пожарната, които са участвали в преодоляването и намаляването на последствията от ковид кризата. Те ще получат индивидуални финансови награди до края на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *