Пламен Димитров бе преизбран за президент на КНСБ на Деветия конгрес на конфедерацията

Деветият конгрес на КНСБ избра досегашния президент на КНСБ Пламен Димитров за нов 5-годишен мандат.

Конгресът се проведе на 10 и 11 май в “Интер експо център”, гр. София с участието на над 700 делегати. Те избраха за заместници на Димитров Даниела Алексиева-Стоянова, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов. Досега вицепрезиденти бяха Пламен Нанков, Чавдар Христов и д-р Иван Кокалов. Със статут на вицепрезидент като главен икономист на конфедерацията е и директорът на Института за социални и синдикални изследвания Любослав Костов.

Пламен Нанков бе избран за председател на Централната контролна комисия. За негови заместници в ЦКК бяха определени Райна Джагалова, Янка Такева и Валентин Вълчев. Лидерът на най-големия синдикат в страната СБУ Янка Такева и председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев ще изпълняват функциите си на обществени начала.

Даниела Алексиева-Стоянова досега бе национален секретар по “Организационно развитие, координация и комуникация”. Стоянова поема поста на вицепрезидент “Организационно развитие, координация и комуникация. Защита на синдикални права и трудови конфликти”, заеман от Пламен Нанков.

Тодор Капитанов бе национален секретар по “Защита на синдикалните права и трудови конфликти”. Той оглавява “Правна закрила на труда и КТД”. Досега вицепрезидент бе Чавдар Христов, който ще продължи да съдейства на конфедерацията със своята висока юридическа експертиза.

Досегашният национален секретар Огнян Атанасов по “Безопасност и здраве при работа. Екология” вече е вицепрезидент по въпросите, свързани със социалната защита, безопасността и здравето при работа, екологията и зелените политики.

По време на конгреса в знак на признателност за всеотдайната им работа Иван Кокалов, Чавдар Христов, Пламен Нанков, както и националните секретари Ася Гонева, Николай Недев и Юлия Симеонова, получиха специалната награда на името на проф. д-р Кръстьо Петков за цялостен принос в развитието на синдикалното движение. Това са истински синдикални борци, с които преминахме през много трудности и предизвикателства, за да намерим верните решения за всички вас. Всичко това става с много работа, експертиза, професионализъм, всеотдайност. Те отдадоха много сили, знания и мъдрост, за да може КНСБ да е най-голямата и силна организация в България, каза Димитров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *