Проведе се 18-тата спартакиада на СБУ

За осемнадесета поредна година Синдикатът на българските учители в партньорство с Българската работническа федерация (БРФ) „Спорт и здраве“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта проведе своето най-значимо спортно събитие – Учителската спартакиада.

Тя протече от 31 август до 4 септември 2022 г. в Св. св. Константин и Елена. В нея се включиха близо 400 участници от страната и гости от The Branch of Trade union of education and science workers of Kazakhstan (KTUESW) – Синдикат на работещите в образованието и науката на Казахстан.

Преминала под патронажа на д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, д-р инж. Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България, и Сюзан Флокен – европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование, 18-тата Учителска спартакиада даде възможност на участниците да се състезават в единадесет спортни дисциплини: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, спортна табла, петанк и теглене на въже.

В продължение на 5 дни най-мотивираните български учители, членове на Синдиката на българските учители, демонстрираха спортен хъс, воля и мотивация за успех, но и сплотеност, съпричастност и толерантност.

Най-добрите заслужиха своите купи и медали, които бяха връчени на тържествена церемония по награждаване на победителите на 3 септември, която бе открита от д.ик.н. Янка Такева. В присъствието на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, началника на неговия кабинет – Димитър Здравков, вицепрезидента на КНСБ д-р Тодор Капитанов, председателя на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ Десислава Ягодин, кмета на община Варна Иван Портних, началницитe на РУО – Варна д-р Ирена Радева, на РУО – Добрич Светлана Василева, на РУО – Бургас Петя Петрова, директорите на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна Лилия Христова и в община Велико Търново Пенка Игнатова, директорът на Дирекция “Образование” в Столична община Мария Минчева, победителите получиха своите награди.

Първото място в крайното комплексно класиране бе за представителите на СБУ – Варна, с 80 точки, на второ място се класира СБУ – Пловдив с 64 точки, на трето СБУ – Бургас с 53 точки, на четвърто място СБУ – Стара Загора с 44 точки, петото място бе за СБУ – Сливен с 35 точки, а на шесто място се класираха представителите на СБУ – Шумен с 28 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *